Експрес "Слънчев бряг" закъса в Пловдив

Експресният влак "Слънчев бряг" закъса в неделя сутринта на Централна жп гара в Пловдив заради повреда в локомотива. Докато се намери читава машина и бъде закачена отпред на композицията, пътниците в експреса от София за Бургас измръзнаха здраво, преди влакът да потегли с над 2 часа закъснение към морето.

Над 70 сигнала за паднали дървета, клони и кабели от тежкия и мокър сняг бяха получени в неделя само до обяд в кризисния щаб към Община Пловдив, ръководен от кмета Иван Тотев. Специализирани звена с участието на 25 доброволци, екипи на Пожарната, Гражданска защита и ресорните общински фирми отстраняваха изпочупените клони и дървета, от които пострадаха и над 10 автомобила, паркирани по улиците на града под тепетета.

Други три МПС пък претърпяха сериозни материални щети, след като заради движение с несъобразена скорост се сблъскаха през нощта със специализираната техника за почистване на ОП "Чистота" и фирмата подизпълнител "КМД", включваща 65 снегорина и 25 разпръсквача на сол и 6 челни товарача. Заради обилния снеговалеж се наложи снегорините да минат по 2 пъти по основните пътни артерии на Пловдив, преди да навлязат във вътрешнокварталните улички.

"Въпреки тежката нощ и обилен снеговалеж за бедствено положение в Пловдив изобщо не може да се говори", декларира кметът Иван Тотев.

Въпреки че неделя е почивен ден, да лъснат тротоарите около спирките на масовия градски транспорт и по основните улици и булеварди и пешеходните зони в центъра бяха мобилизирани 440-те служителки ръчен труд в ОП "Чистота". 10 екипи, оборудвани с техника за отстраняване на ледени висулки на недостъпни места също обикалят шестте района на града и приемат сигнали на граждани, за да не се стигне до инциденти с тежък или фатален край.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони