Наръгаха ученичка в Перник, спешно се нуждае от кръв

Момиче на видима възраст около 15-16 години е било наръгано с нож тази сутрин в центъра на Перник, съобщават от ОД МВР-Перник, цитирани от „Фокус”. Момичето тръгвало за училище, когато е била нападната. Извършителят е нейн познат, който - на 28 години, който малко по-късно е задържан.

Инцидентът е станал в района на начална спирка Перник, информира perniknews.com. На място буквално за минути е пристигнал екип на Спешна помощ.

Нуждае се от кръв

Момичето се нуждае от кръв и майка й призовава перничани за помощ чрез Фейсбук. Тя е оставила телефонен номер за връзка - 087 87 82 977. Момичето е в реанимация, се казва в поста в социалната мрежа и е необходимо да се дари кръв - независимо от това каква кръвна група са доброволците.

Д-р Валери Симеонов, шеф на Центъра за спешна неотложна медицинска помощ в Перник не отрече информацията. Той беше категоричен, че момичето е добре, веднага е поето от специалисти, които са обработили раните.

Той поясни, че голяма част от тях не са дълбоки и няма пряка опасност за живота на момичето. От полицията все още няма официална информация, със случая е запозната и прокуратурата.

Прокуратурата е започнала разследване срещу Радослав Колев от гр. Радомир за опит за убийство по хулигански подбуди.

Извършителят е задържан за 72 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.

Радослав Колев е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж.

Последното си наказание мъжът е изтърпял в Затвора Бобов дол през 2012г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право