Гонен от патрули автоапаш блъсна патрулка край Монтана

Полицаи преследваха с автомобили автоапаш по заснежените пътища край Монтана. Беглецът блъсна патрулка и избяга пеша, но по-късно сам се предаде на органите на реда, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В неделя час след полунощ патрул на полицията се опитал да спре за проверка в областния град „Фолксваген Голф”. Шофьорът обаче дал газ и побягнал с колата из града. Униформените го подгонили с автомобила си и преследването продължило по покрития със сняг път към Бойчиновци. В село Ерден – на около 10 км от Монтана, друг патрулен автомобил „Ситроен Ксара” препречил пътя на беглеца. Автоапашът набил спирачки, но „Голфът” ударил патрулката и огънал ламарините й. Беглецът изскочил от „Фолксвагена” и изчезнал в нощта. Полицаите задържали пътниците в колата Павел И /20 г./. и Цветелин Л. /23 г./. Те съобщили, че избягалият шофьор е 22 годишният Велизар П. В неделя към 16.30 ч. изчезналия водач сам се предал в полицията. Той е задържан за 24 часа.

Проверката показала, че регистрационните табели на „Фолксвагена” са били на краден автомобил в Лом, а самата кола е обявена за издирване заради съдебен запор на фирма от Плевен. По случая са образувани две досъдебни производства - за възпрепястване на орган на властта и противозаканно отнемане на МПС. Само за последните два дни трета патрулка е потрошена в Монтана, коментираха криминалисти. В събота вечерта 76 годишен шофьор блъсна две патрулки спрели до произшествие на пътя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони