Извозват снега от улиците в Търново

 Велико Търново и пътищата в общината остават напълно проходими след 40-часовия непрекъснат снеговалеж. Основните улици и кръстовища в старопрестолния град са почистени, като в най-добро състояние са тези, по които няма безразборно паркирани автомобили. Продължават да работят 29 машини, от които 9 са привлечени допълнително от Националния военен университет „Васил Левски” и различни фирми.

Градските пътни отсечки се обработват със сол, пясък и айсмелт за отстраняване на ледените блокове.

„Непосредствената цел при усложнената зимна обстановка бе да се осигури проходимост на основните улици в града с цел нормален достъп до здравни заведения, училища, детски градини, включително до старата болница. Градският транспорт също се движи без проблеми”, информираха от общинската управа на болярския град.

Предстои снегопочистващата техника да разшири почистената улична площ и в кварталите. Над 40 служители на ОП „Зелени системи” изгребват снега от тротоарите, парковете, основните обществени стълбища и автобусните спирки. Във вечерните часове започва извозване на събрания на камари сняг.

Кметът Даниел Панов отправи апел към жителите да събират снега пред имотите си на камари и да паркират автомобилите си по начин, по който не пречат на машините. Собствениците и наемателите на жилищни имоти, офиси, магазини трябва да отстранят и ледените висулки от покривите и фасадите. До обяд в в понеделник в кметството са обработени над 30 сигнала от граждани, които са предадени на фирмите по снегопочистването.

Шест населени места все още имат проблеми с електрозахранването. В селата Присово, Пчелище, Церова кория, Плаково и Къпиново авариите се очаква да бъдат отстранени в ранния следобед., а в Габровци – до края на работния ден. Най-тежка бе ситуацията в община Елена, където снежната покривка достигна над 70 см и населените места в планинския район нямаха ток.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони