Рецидивист изнасилва, бие и граби 64-годишна

Рецидивист на 44 г. изнасили, преби и ограби пенсионерка от Хасково. За 72 часа с прокурорско постановление е задържан Димо Деянов. Във вторник Хасковският окръжен съд ще реши дали Деянов да остане за постоянно в ареста.

Разследващите са установили, че през нощта на 14 срещу 15 януари т.г., Димо влязъл в къщата на Т.М. в квартал "Болярово". Той започнал я бие жената с юмруци по главата и я изнасилил.

Пострадалата викала за помощ. Рецидивистът й поискал пари, но понеже тя не му ги предала, продължил да я удря с пестници по лицето. След това взел чантата й, в която имала 150 лева от пенсията си и ги взел.

Под ръководството на Окръжна прокуратура -Хасково са извършени разпити на свидетели, включително и пред съдия, иззети са вещи и биологични следи, както и от автомобил. Извършени са разпознавания, назначени са медицински и други експертизи. Димо е осъждан многократно за грабежи, кражби и други престъпления. Излязъл е от затвора на 30 декември м. г. след излежана присъда за прикриване на факти от правосъдието, които са важни за разкриване на престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право