Евролидерите обсъждат днес Брекзит и бюджета на ЕС

Как се храни Брад Пит

Състоянието на Стефан Данаилов остава критично

Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

В затрупано смолянско село се молят никой да не умира

Хранителни продукти на ръка доставиха през свлачище за около 30 възрастни в село Киселчово и махалите Потока, Ухловица и Надарци, които са откъснати от сутринта в неделя. Местните се жалваха, че дори да почине човек няма как да съобщят, тъй като нямат телефонни връзки. Oт два дни е спряла да работи клетката на основен мобилен оператор.

От 8.30 часа в понеделник бе отменено бедственото положение за цялата община Смолян и остана частично за три села, каза кметът на Смолян Николай Мелемов. Най-критично остава положението в село Киселчово, където пътят е напълно пропаднал в реката на около 3-4 км от селото, а старците нямат и вода и ток.

Днес започва да се прави пътя за селото, но ще изисква много работа и няма да стане бързо, каза Мелемов.

През свлачището

Кметският наместник на селцата Милко Кисьов и общински служители им пренесоха през свлачището на ръка щайги с основни храни осигурени от управата – хляб, олио, кускус, леща и др. Старци бяха дошли от селото да получат храните.

В неделя се наложило през свлачището на ръце да пренасят болна жена, която имала нужда от спешна медицинска помощ.

Пътят до Надарци е напълно отнесен след пороите. В махалата живеят трима жители, които казват, че са се запасили с продукти и са добре. Единствената кола, която си имали, микробус, е повлечен от огромно свлачище надолу по дерето на 50 метра в гората. Собственикът й Искрен Кичуков се опитваше в понеделник да върже микробуса за големи околни дървета, за да не го повлече още надолу.

По селата по поречието на река Арда има много отнесени мостове и свлачища. В село Горна Арда няма вода, без вода е и многолюдното село Смилян, където е скъсан главният водопровод. Пробит е пътят до най-труднодостъпното село Мугла, който се почиства от сутринта в понеделник, така че да могат да стигат автомобили.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.