Фланелка от Михайлов - №1 в търг на „Ботев“

Фланелка от Борислав Михайлов стана най-скъпоплатената вещ в благотворителен търг на „Ботев“. Клубът организира продажба на артикули, за да събере пари за онкоболния фен Николай Попов.

Пожелал анонимност запалянко платил 1000 лв. за фланелката на „Барселона“ с №20, която изпратил президентът на БФС, бивш вратар на „канарчетата“. Тя има огромна колекционерска стойност - носена е от португалеца Деко във финала на Шампионската лига срещу „Арсенал“ (2:1 през 2006 г.).

Феновете на „Ботев“ събраха 6000 лв. Другите ценни предмети бяха капитанската лента на Иван Цветков и фланелката на Тодор Неделев, с която игра за България срещу Италия в Палермо в последните евроквалификации. Жест направи и бизнесменът Ангел Попов, който е голям фен на „Локомотив“ (Пд). В името на спасяване на човешкия живот той дари 1000 лв.

Часове преди отборът да тръгне за 23-дневен лагер в Анталия, „Ботев“ се раздели с нападателя Жоел Чибамба. Заирецът с холандски паспорт скъса договора си по взаимно съгласие срещу финансова неустойка. Чибамба е деветият освободен от новия треньор Николай Костов. С чистката бюджетът за заплати се намали с 30 000 лв. месечно. С тези пари „Ботев“ има шанс да си позволи да вземе под наем любимото чедо на феновете - Тодор Неделев. Националът вече е нежелан в „Майнц“, а сам има огромно желание да се върне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ