Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Мост за 18 млн. лв. изграждат в Пловдив

Пловдив е на път да се сдобие с уникален нов мост над река Марица за около 18 млн.лв., който трябва да е със запомняща се визия, съобщи кметът Иван Тотев.

„Ще търсим оптималния вариант между цена, качество и нещо, което да направи живота ни по-пъстър. Изборът ще бъде измежду 3 различни варианта. Индикативната стойност на новия мост е 16 млн. лв. Готови сме да добавим още 1,5-2 млн.лв. за оригинални архитектурни елементи, за да има новото съоръжение визия, която да го различава от всички други мостове у нас и по света“, коментира кметът Иван Тотев.

Община Пловдив има сключен договор за проектиране на моста, който ще свърза булевардите „България“ и „Копривщица“ и ще възложи допълнително архитектурни разработки в 3 варианта. Според кмета Тотев приемането на проекта ще отнеме 3-4 месеца и през юни ще има вече разрешение за строеж на съоръжението. До края на годината ще може да стартират процедури за избор на изпълнител.

Проектът за новия мост е съгласуван и с НКЖИ, които през 2017 г. ще започнат повдигането на линиите и строителството на нов жп мост над Марица вместо сегашния, който е прогнил, морално и физически остарял. Двата моста ще са успоредни един на друг, но ще са съвсем различни съоръжения. Автомобилният ще е с по 2 платна във всяка посока, широки по 3,75 м. Ще има велоалеи, платна за пешеходци и кръгови кръстовища от двете страни на реката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.