Наръганата Зорница е в съзнание, състоянието й е стабилно

15-годишната Зорница вече е в съзнание, а състоянието й е стабилно. Това съобщи пред bTV д-р Иван Евлогиев, шеф на реанимацията в пернишката болница, където е настанено момичето.

Зорница вчера бе наръгана от приятеля си Радослав 13 пъти с нож.

Доктор Евлогиев, твърди че критичният период от първите 24 часа при такива тежки наранявания е преминал и вероятността за добър изход е все по-голяма.

Той посочи, че днес лекарите ще приложат по-лек режим на обдишване, за да преценят дали да я откачат от апаратната вентилация.

Радослав е многократно осъждан

Причината за бруталното нападение над ученичката е любовна драма. Зорница и Радослав са имали връзка около 4 месеца.

28-годишният мъж е от Радомир и е осъждан многократно за наркотици, грабежи и хулиганство. Той е арестуван.

Семейството на Зорница многократно е настоявало тя да приключи връзката си с два пъти по-възрастния Радослав. Той обаче не искал да се отказва от деветокласничката.

„Той я биеше. Няколко пъти синини имаше. Постоянно се заканваше - и за нас, и за всички, ще я пребие, ще я убие, ще ни пали къщите, разказа бабата на момичето Зорка Иванова.

Във фаталния ден Радослав проследил момичето още от дома й в Радомир.

Радослав и Зорница постоянно се карали

Приятелите на Зорница нямат обяснение за случая. Казват, че двамата се обичали, но връзката им била проблемна.

„На мен ми изглеждаше, че се страхува, обаче като я питам- не казва, не се била страхувала”, сподели братовчедката на Зорница – Михаела.

„Те по принцип постоянно се караха”, заяви и Виктор Данчев, братовчед на Радослав. „Той е много добро момче, ама явно е бил пиян, затова го е направил. Алкохолът вероятно е причината”, допълни той.

Близките на Зорница не са сигнализирали в полицията за заплахите на Радослав. „Той има връзки навсякъде, а ние сме обикновени хора. Едничко ни е детенцето”, каза бабата на пострадалото момиче.

Радослав е обвинен в опит за убийство. Днес Окръжният съд в Перник ще реши дали да го остави за постоянно зад решетките.

Коментари

Задължително поле