Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Дават старт и край на летния сезон във Варна, вместо в курортите

За първи път тази година във Варна ще има официално откриване и закриване на летния сезон. За целта общината планира да похарчи общо 40 000 лв. за организацията на концерти, които ще са в града, а не в курортите.

Досега за официален старт на лятото се приемаше денят на Св. Св. Константин и Елена – 21 юни, когато по традиция има пищни чествания в едноименния курорт.

Разходът за градското откриване на сезона бе одобрен от комисията по търговия и туризъм към местния парламент като част от общия бюджет на ресора в размер на 4 млн. лв.

Сред по-големите пера в него са близо 1,9 млн. лв. за поддръжка на инфраструктура, обслужваща туризма, 180 000 лв. за участие на Варна в туристически борси и 300 000 лв. за удължаване на сезона с договаряне на чартъри в крилата му с водещи туроператори.

Последната сума фигурира в бюджета от 3 г., но досега не е била усвоена, защото се чака разяснение от Министерството на туризма и ЕК как законово да бъде похарчена, без да се брои за държавна помощ, поясни шефката на дирекцията по туризъм и търговия в общината Соня Георгиева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.