Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Фермер осъди ловно стопанство за унищожени посеви

Фермер осъди Държавното ловно стопанство в Русе за унищожени посеви от диви прасета. Окръжният съд постанови да му се платят 34 969 лв. имуществени вреди за очакваните приходи от реколтата с пшеница и ечемик. Държавното дружество трябва да покрие и 1518 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред Великотърновския апелативен съд /ВТАС/.

Собственикът обработвал земеделски земи в местността Могилите на община Ветово. Диви животни разровили засетите площи за храна и унищожили посеви с 25 650 дка пшеница и 225 дка ечемик. Фермерът настоял ловното стопанство, което се грижа за дивеча в района, да му покрие пропуснатите ползи.

От ловното стопанство обаче твърдели, че за района до резерват „Батаклията“ се грижи ловно-рибарска дружинка и тя е стопанин на дивеча. Посевите можели да са съсипани от домашни животни, химически препарати или климатични аномалии.

Вещото лице по назначената съдебно-агрономическа експертиза е категорично, че земите са включени в ловностопанския район. Изчислените щети са върху среден добив от пшеница 530 кг/дка при изкупна цена 280 лв./т, а от ечемик за 489 кг/дка по около 280 лв./т.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.