Община Видин се включи в кампания за рекламиране на вътрешния туризъм

Видин е сред първите общини в страната, която се включи в кампанията за рекламиране на вътрешния туризъм, съобщиха от кметството в дунавския град.
Инициативата е на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм, показвайки емблематичните културни и исторически забележителности в България. Всяка община, която участва в кампанията, предоставя безвъзмездно билбордове, на които се рекламират атракции от други общини.

Във Видин вече са поставени два билборда - единият рекламира резерват "Сребърна" в община Силистра и етнографския комплекс "Етъра" в община Габрово. Другият билборд представя скалния манастир "Св. Димитрий Басарбовски" в община Русе и Регионалния исторически музей в Търговище.
Велико Търново, Габрово и Перник пък са градовете, които представят гордостта и емблемата на Видин - единствената напълно запазена в България средновековна крепост "Баба Вида".
Рекламната кампания ще продължи около шест месеца, а очакванията са българските туристи да разгледат и опознаят родните забележителности.

Коментари

Задължително поле