Неразчистен сняг и лед потрошиха 69 души в Русе

69 души се потрошиха за 3 дни от неразчистения сняг и лед по улиците в Русе. 23 пациенти са приети в ортопедия на МБАЛ със счупени ръце и крака, съобщиха от здравното заведение. Двама са настанени в неврохирургия със счупен таз и травма на прешлен, а останалите за пуснати да се лекуват вкъщи.

Според началника на Спешно отделение д-р Юрий Йовков броят на пострадалите се увеличава заради лошите метеорологични условия. Лекарите съветват хората да бъдат особено внимателни и да излизат навън само ако е нужно.

От общината напомниха, че всички управители на етана собственост, собственици и наематели на офиси и магазини са длъжни да поддържат прилежащите им площи. Инспектори от общинското звено "Контрол, опазване на обществения ред и сигурност" засега съставят при проверки само предупредителни протоколи, преди да започнат да глобяват.

Тротоарите и улиците по квартали се разриват от снега с малка верижна техника, но рязкото застудяване превръща улиците в ледена пързалка. Основните пътни артерии в крайдунавския град са почистени, опесъчени и общественият транспорт се движи по разписание.

Снимка авторът

Коментари

Задължително поле