Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Кметица спасява македонци, заклещени в снега край Струма

Въоръжена с моторна резачка посред нощ, кметицата на кюстендилското с. Пастух Цветана Манчева скочила да спясява закъсали по пътя между Бобошево и Кюстендил две македонски коли, попаднали в снежния капан, разказа тя вчера.

Най-напред към 17,30 ч. преди уикенда паднала акация за завоя над селото. От близката механа й се обадили за произшествието. С мъжа й Емил грабнали резачката и през дебелия сняг се озовали при дънера. Нарязали дървото и се прибрали.

Към 1 часа през нощта обаче им сигнализирали за още паднали дървета и затрупани с клони коли. „Бяха две македонски семейства. Предложихме им да ги заведем у нас, да преспят и на следващия ден да продължат. Те обаче отказаха. Срязахме падналите две-три дървета и те продължиха към Кюстендил. Не зная кога са се прибрали в Македония“, още е притеснена след премеждията Манчева.

Екипи на Гражданска защита и на пътноподдържащите фирми успели да отворят пътя Бобошево-Пастух едва във вторник вечерта, казаха от областното Пътно управление в Кюстендил вчера. Смъкнали се на пътя десетки дървета, на около 200 м. по ската. Четири денонощия движението в двете посоки беше спряно.

„Още през 1996 год. съм писала до комисията за бедствия и аварии за това свлачище. Изпратиха група експерти, те решиха, че в случая не се касае за свлачище и няма нищо опасно. Ето, че тази зима стана голямата беля, толкова дни и нощи да сме в снежен капан и доникъде“, вайка се управничката на най-въдирачското селце на река Струма в Кюстендилско. Добре, че в паланката живеят само старци – 32 души. Та не им трябва рейс и заникъде не гонят час, не работят, добави тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.