Смелата Мария: Благодарна съм на мама, татко не е хубав човек

„Благодарна съм на мама. Оставила ме е тук (в дома за деца – б.а.), а не на улицата, където можеше да крада и да прося. Татко можеше малко да помисли, не е хубав човек. Той е по-образован от майка,  висшист е, но явно и образованите хора правят грешки“, обяснява Мария от Стара Загора пред журналистката от Нова телевизия Миролюба Бенатова.

Деветокласничката стана герой, след като спаси шофьора на тролейбуса, в който се возела. 43-годишният Филип Тодоров си глътна езика зад волана и детето предотврати смъртта му.

„За пръв път извадих езика на майка си на 6 или 7 години“, казва момичето.

Тя разведе  екипа на електронната медия из дома, в който е оставена от майка си, когато е била на шест. Причината е, че майката имала прояви в живота си, за които социалните преценили, че не са безопасни за Мария.

„Това е моята царска къща. Ето я стаята ми, в която живеем с моите приятелки – общо три момичета сме“, казва Мария.

Тя признава, че е сръчна и нещата й се удават лесно.

„Ръцете ми са такива. Само трябва да ми покажат какво да правя“, разказва детето. То общува с майка си, която още отказва да се среща с медиите. Звъни й по телефона.

„Какви са тия работи. Тя спасила един човек и сега журналисти ще ми дойдат. Гордея се с дъщеря си, постоянно ходя в дома. Аз съм майка!“, казва жената и приключва разговора.

Коментари

Задължително поле