Съпруга купи къща на домашен насилник и го изгони

Жена купи къща на садистичния си съпруг в русенското Ново село и го изгони чрез съда заради непрекъснат тормоз. Районните магистрати в крайдунавския град задължиха В.И.Д. да се въздържа от домашно насилие и му забраниха 18 месеца да приближава В.А.А. до къщата й, нейната месторабота и местата за социални контакти и отдих.

Побойникът трябва да плати 200 лв. глоба и да покрие разноските по делото, като може да обжалва решението пред окръжния съд. "В конкретния случай представената декларация по чл.9, ал.3 съдържа достатъчно данни за домашно насилие", мотивира се съдът.

Семейството живеело без брак от 6 г., а преди месеци В.А.А. купила къща в селото. Мъжът й обаче започнал да я бие безпричинно. Чашата на търпението й преляла миналото лято, когато В.И.Д. се напил и я унижил с обиди, псувни и дърпане за косата.

Детето им се разтреперало от грозната сцена и майка му посочила вратата на насилника. Той се изнесъл от общия им дом, но продължил да се заканва на жена си по телефона, че ще й счупи кратака и ще я убие. Жената се оплакала в полицията и случаят стигнал до съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право