Пожар остави без дом майка с дете във видинско село

30-годишна жена с малко дете остана без покрив и подслон, след като пожар изпепели къщата във видинското село Синаговци. Бедата сполетяла Бисерка Славчева към 9 часа в сряда, когато само за броени минути пламъците унищожили цялата покъщнина на скромното домакинство.

По време на инцидента майката и 7-годишното й момиченце били сами в дома. Усещайки остра миризма на пушек, идваща от съседната стая, майката първо се хвърлила да спасява детето си, което извела от къщата.

На помощ се притекла живеещата в близост сестра на Бисерка, но двете жени успели да хвърлят само по една кофа с вода по горящата сграда. В крайна сметка огънят е потушен от два екипа на пожарната, а огледът установил, че неправилно ползване на печка на твърдо гориво е причина за инцидента.

"В момента Бисерка е приютена от роднини, но там няма условия за отглеждане на дете", обясни пред "Труд" кметът на с. Синаговци Иван Иванов. Той съобщи, че в кметството вече е организирана дарителска кампания и призова всеки, които иска и може да помогне.

"Събираме дрехи, средства, продукти. В момента е невъзможно да се прави някакъв ремонт по къщата, а не можем да оставим майка с дете на улицата посред лютата зима. Трябва да й помогнем", допълни кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони