Акушерката Емилия Ковачева: Не съм била бебета, някои имаха родови травми

Не съм била бебета, някои имаха родови травми. Това заяви акушерката Емилия Ковачева пред Софийски градски съд - делото срещу нея, по ирония на съдбата, тръгна на Бабинден.

Близките ѝ заявиха, че кадрите, на които се вижда как тя бие новородено дете, са манипулирани. Те обвиниха медиите за шума около случая, предаде бТВ.

Акушерката от "Софиямед" е обвинена за това, че на 18 април 2015 г. е направила опит умишлено да умъртви новородено.

Баща й: Горд съм с нея

Според нея и родителите й записите от камерите били манипулирани. „Гордеем се с нея”, заяви бащата на Емилия.

Родителите на Никол искат 400 000 лв.

В съдебната зала присъстваха майката и бащата на Никол - Румен и Станислава Димитрови. Те са представлявани от адвокат и поискаха да бъдат допуснати като граждански ищци и частни обвинители. Майката на Никол се разплака в съда, докато адвокатът на семейството разказваше пред съда какво им е причинила Ковачева.

Искът на родителите е за 400 000 лева, предаде Нова тв.

"Предаването на граждански иск от страна на родителите иска прецизиране на вината", категоричен беше адвокатът на акушерката Владислав Янев.

Той заяви, че болница "Софиямед" също трябва да е част от процеса и да има задължително неин представител в съдебната зала.

Изтеклите записи

Адвокатът на Емилия Ковачева обвини прокуратурата, че не е преследвала човека, който е разпространил в медиите записите с побоя. Това довело до формиране на обществено мнение, публичен линч за Ковачева и натиск върху съда акушерката да получи най-тежкото наказание. Адвокатът обяви, че Емилия е била бита от конвоиращи полицаи с белезници на ръцете и никой не е взел мерки, въпреки че защитникът ѝ се е оплакал на съда веднага.

Янев заяви, че не са изгледани записите от всички пет камери, а само от една. И това давало основания да се мисли, че някой друг е виновен за състоянието на детето, както и че то може да е било изпуснато от друг от медицинския персонал в болницата, а не бито от Емилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право