107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

Изложба на канарчета в Бургас

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Шест години затвор за мъж, застрелял клошар в Търново Мартин Гроздев може да обжалва присъдата в Апелативния съд

Шефовете на БНБ да обявят заплатите си, реши съдът

Депутатите Мартин Димитров и Петър Славов са спечелили делото срещу отказа на управителя на БНБ да им предостави данни за възнагражденията, получени персонално от Управителния съвет на Централната банка преди фалита на КТБ.

557 000 лв. са получени от УС на БНБ за първото полугодие на 2014 г., преди фалита на КТБ, съгласно данните, които имаме, но как са разпределени между 7-те члена на съвета, кой колко е получил индивидуално? На този въпрос трябва да ни бъде отговорено, съгласно решението на съда, подчерта Димитров.

„Какви допълнителни възнаграждения е получил шефът на Банковия надзор преди фалита на КТБ, т.е. как е била оценена неговата работа през тези шест месеца и колко допълнителни възнаграждения е получил той? За нас ще бъде любопитно, ако се окаже, че той е прибрал добри суми, което означава, че този, който определя сумите е оценявал високо неговата работа преди фалита на КТБ“, коментира още Мартин Димитров.

„Интересува ни имало ли е въобще методика, по която са определяни допълнителните възнаграждения. Методика, която да прави връзка между свършената работа, постигнатите резултати и изплатените средства. Ако е нямало методика, то тогава някой еднолично е решавал“, категоричен бе Димитров.

„Призоваваме БНБ след това ясно съдебно решение да не търсят нови вратички, да не се крият, а да отговорят на нашите въпроси, които са обект на силен обществен интерес“, продължи той и допълни: „Защото трябва да знаем в специалния регулатор БНБ какви пари са раздавани преди фалита на КТБ, за каква работа и как той се е самооценил“.

Димитров призова сегашния гуверньор Димитър Радев „да покаже, че наистина води нова политика и да изпълни решението на съда в кратки срокове като предостави публично данните“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.