Пак спряха концесията на плувен комплекс в Русе

Концесията на Плувния комплес в русенския парк на младежта пак забуксува. Предложението на кмета Пламен Стоилов /ГЕРБ/ за откриване на процедурата беше оттеглено без мотиви на сесията на местния парламент. Бъдещият концесионер трябваше да запази 2 от съществуващите басейни, да изгради още един с обслужващо-търговска сграда и 2500 кв.м плажна зона.

Целта е градската къпалня да се превърне в място за професионален и масов спорт и отдих, а "малката Виена" да има закрит басейн за плувни спортове.

Концесията е за 30 г., като инвестицията трябва да надхвърли 4 млн.лв. Дисконтираният срок на откупуване е 26 г., след като се въведе обектът в експлоатация. Минималното концесионно плащане на година е 20 000 лв., а спотните клубове и отбори ще ползват 15% отстъпка от обявените цени.

Условията изискват концесионерът да обезпечи строителството с 200 000 лв. банковата гаранция не по-късно от 3 месеца след сключения договор. Той трябва да плати еднократно 30 000 концесионна такса. С още 2 гаранции по 100 000 лв. се гаратира качеството на услугите, а с други 200 000 лв. се покриват задълженията му да върне обекта в определения вид.

Обявената концесия беше прекратена м.г., след като Общинският съвет не допусна нито един участник до процедурата и решението не беше обжалвано. В момента комплексът се стопанисва под наем от фирма "Норд".

Коментари

Задължително поле