Арестуваха още двама за атентата в Париж

Още двама души, живеещи в предградие "Моленбек" в Брюксел, бяха задържани за разпит във връзка с нападенията в Париж от ноември миналата година. Те са били арестувани по време на полицейски акции през последните два дни, съобщиха от прокуратурата в страната.

По-късно днес властите ще трябва да решат дали разполагат с достатъчно доказателства, за да ги задържат за по-дълъг период от време, или ще ги освободят.

Както Труд писа, преди дни бе арестуван в Мароко белгиец от марокански произход, пряко свързан с извършителите на терористичните нападения през ноември в Париж. Тогава загинаха 130 души, а над 350 бяха ранени.

Връзки с терористите

„И двамата бяха арестувани заради възможните им връзки с различни заподозрени по този случай“, се казва в съобщението на прокуратурата.

Единият от задържаните се нарича Закария и е белгийски граждани, роден през 1986 г. Вторият, който е марокански гражданин, се нарича Мустафа и е роден през 1981 г.

По време на акциите на полицията в сряда и четвъртък в Моленбек не са открити експлозиви или оръжия.

Според френския президент Фрлансоа Оланд нападенията в Париж от миналата година са планирани в Сирия, но подготвени в Белгия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини