Умря турският милиардер Мустафа Коч, един от билдербергите

Един от най-богатите турски бизснесмени – Мустафа Коч, е починал днес от масивен сърдечен удар, съобщава CNN Turk.

55-годишният мъж бе председател на борда на директорите на „Коч холдинг“, чийто оборот се изчислява 28 милиарда долара годишно. Дейността на мултикомпанията се простира от производство на битова техника, през газстанции до автомобилостроене.

Според информацията Мустафа Коч е получил пристъп по време на сутрешната си тренировка. Веднага бил приет в истанбулската болница „Бейкоз“. Тъй като там лекарите не успели да овладеят състоянието му, по-късно, с хеликоптер, бизнесменът бил откаран в американско лечебно заведение.

Там медиците се борили още четири часа за живота му, но в крайна сметка той починал в 11:30 часа местно време.

Роденият на 21 октомври Мустафа Коч е трето поколение бизнесмен от известната фамилия. Баща му – Рахмни Коч, го изпраща да учи в Швейцария, след което и в САЩ. През 1984 Мустафа започва работа в холдинга, а след няколко години го оглавява. Той бе един от членовете на клуба на Билдербергите – организация, която се събира само веднъж годишно. В нея членуват най-богатите и влиятелни хора в света, сред които бивши президенти и премиери, бизнесмени, политици. Любителите на теориите на конспирацията твърдят, че именно Билдербергите диктуват световния ред.

Мустафа Коч няма синове, като бизнесът му може би ще бъде наследен от двете му дъщери.

Коментари

Задължително поле