30 милиона лева за самолетни билети дава правителството

Правителството дава 30 милиона лева без ДДС за покупка на самолетни билети. Това става ясно от обявление на Централния орган за обществени поръчки в Министерството на финансите.

Предмет на поръчката е „превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина".
15 милиона лева без ДДС от сумата са за полети до Брюксел, където са голяма част от институциите на Европейския съюз, уточняват в обявлението.

Още толкова са за осигуряване на самолетни билети за полети до други дестинации.

Като такива са посочени Берлин, Париж, Лондон, Страсбург, Виена, Люксембург, Амстердам, Москва, Вашингтон, Ню Йорк, Мадрид, Лисабон, Барселона, Стокхолм, Будапеща, Прага, Букурещ, Истанбул, Анкара, Атина и др.

Ще бъдат купувани самолетни билети във всички категории на икономичната класа, както и в бизнес класа, за редовни двупосочни полети по дестинация София – Брюксел - София, както и за еднопосочни при необходимост, става ясно от поръчката.
Същото важи и за полетите до други дестинации.

Изискването е всеки от определените потенциални изпълнители да осигури изгодни и удобни полети, във всички дни от седмицата, по всички дестинации, по възможност те да са директни или с минимален брой прекачвания с максимално кратки и/или съобразени с целите на пътуването престои;

Възложителят настоява още изпълнителят на поръчката да осигури възможност за приемане на заявки в работно и извън работно време, включително през почивни и празнични дни, по 24 часа в денонощие, 365 дни в годината.
Срокът на поръчката е 30 месеца, се посочва в обявлението.

Коментари

Задължително поле