Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Хиляди играят уникално хоро за Бабинден в Разлог

В Разлог Бабинден по стара традиция се отбелязва от местните хора с уникално бабино хоро. И тази година хиляди се хванаха да танцуват на площада в центъра на града и превърнаха ритуала в едно красиво и неповторимо изживяване. Специално за хорото бяха пристигнали чужденци,за да снимат ритуала като атракция.

328 бебета са се родили за изминалата година в Акушеро-гинекологичното отделение в Разлог. 110 от тях са жители на град Разлог, между които и три двойки близнаци.

Първото бебе на Разлог за 2016 г. е Гергана Лазарова Джупанова, родена на 4 януари. Нейни родители са Катерина и Лазар Джупанови. Последното бебе за 2015 г. е Константин Давидов Райгал, който се роди на 30 декември. За родителите му Костадинка Тодорова и испанецът Давид Райгал той е втори син. Двете бебета и техните родители получиха подаръци от кмета инж. Красимир Герчев, на тържество в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“. Кметът на Разлог поздрави родителите на всички новородени през годината за щастието, с което са се сдобили и пожела на тях и семействата им да бъдат здрави, щастливи и сплотени. След тържеството баби с новородени, родители, роднини, екипа на Родилно отделение-Разлог, ръководството на общината се хванаха на дългоочакваното Бабино хоро.

Бабите, облечени в красиви разложки носии, носят внучетата на гърба си, в така наречената цедилка. По стара традиция, децата, родени през изминалата година, са окичени със здравец, увит с червен конец и златна паричка, за здраве и дълголетие на малките.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.