Лозан Панов бойкотира ВСС заради есемеса

Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов демонстративно напусна Висшия съдебен съвет (ВСС) вчера заради есемеса до премиера Бойко Борисов.
В началото на заседанието той обясни, че не иска Димитър Узунов да го представлява, защото е основният заподозрян като автор на есемеса. Добави и че спешният избор на Узунов да стане представляващ е „колективна наглост и арогантност“. И че няма да присъства на заседанията на ВСС, докато Узунов не представи разпечатка от телефона си. Става дума за прословутото съобщение, получено на 14 януари от премиера и препратено от него до Панов. Текстът гласеше, че Панов току-що е предложил Борисов да бъде извикан за „двете каки“. И завършва с: „Не го приехме“.

Макар съветникът на премиера Яне Янев да пое отговорността за есемеса, дебатът за това кой е изпращачът продължи.
„Почти всички единодушно ме посочиха като автор“, каза вчера Узунов. Той заяви, че няма номера на премиера и ще си извади разпечатка. Накрая подчерта: „Ще очаквам извинение“.

По-късно Панов бе запитан от репортери дали не допуска, че есемесът може да е от министъра на правосъдието Екатерина Захариева. Той отговори, че ако е така, няма нищо лошо, но напомни, че в съобщението пишело, че е взето решение, което не е взето.

Панов обаче бе далече по-лаконичен на въпросите на ПИК, че си е контактувал с есемеси с известния столичен адвокат Иван Тодоров и че е ходил на крака в кантората му.

Първоначално той каза, че няма да участва в този сценарий. После добави, че ще направи справка и ще уведоми обществеността, а накрая заяви: „За да ви е по-лесно, приемете, че всичко написано е вярно“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право