Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

EK призова Лондон да обясни „възможно най-скоро“ какво планира за Брекзит

Графа заведе семейството си в Египет (СНИМКИ)

5-метрова вълна заля село в Сибир след скъсване на язовирна стена (ВИДЕО) Към момента жертвите на тежкия инцидент са 15

Британските депутати принудиха Борис Джонсън да иска от ЕС отсрочка за Брекзит

Вицепрезидентът разговаря с ръководителите на Съвета на Европа и на неговата Парламентарна асамблея

Баскетболен празник “Играй с Везенков!” в Ботевград

Египет показа откритите преди дни 30 саркофага с мумии (ВИДЕО, СНИМКИ)

Лозан Панов бойкотира ВСС заради есемеса

Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов демонстративно напусна Висшия съдебен съвет (ВСС) вчера заради есемеса до премиера Бойко Борисов.
В началото на заседанието той обясни, че не иска Димитър Узунов да го представлява, защото е основният заподозрян като автор на есемеса. Добави и че спешният избор на Узунов да стане представляващ е „колективна наглост и арогантност“. И че няма да присъства на заседанията на ВСС, докато Узунов не представи разпечатка от телефона си. Става дума за прословутото съобщение, получено на 14 януари от премиера и препратено от него до Панов. Текстът гласеше, че Панов току-що е предложил Борисов да бъде извикан за „двете каки“. И завършва с: „Не го приехме“.

Макар съветникът на премиера Яне Янев да пое отговорността за есемеса, дебатът за това кой е изпращачът продължи.
„Почти всички единодушно ме посочиха като автор“, каза вчера Узунов. Той заяви, че няма номера на премиера и ще си извади разпечатка. Накрая подчерта: „Ще очаквам извинение“.

По-късно Панов бе запитан от репортери дали не допуска, че есемесът може да е от министъра на правосъдието Екатерина Захариева. Той отговори, че ако е така, няма нищо лошо, но напомни, че в съобщението пишело, че е взето решение, което не е взето.

Панов обаче бе далече по-лаконичен на въпросите на ПИК, че си е контактувал с есемеси с известния столичен адвокат Иван Тодоров и че е ходил на крака в кантората му.

Първоначално той каза, че няма да участва в този сценарий. После добави, че ще направи справка и ще уведоми обществеността, а накрая заяви: „За да ви е по-лесно, приемете, че всичко написано е вярно“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.