Задържаха рецидивисти за кражба, те признаха и ало измама

Криминалисти от Горна Оряховица са задържали двама рецидивисти за взломна кражба. При разпитите опасните злосторници признали и за извършена телефонна измама на 79-годишен мъж, когото завлекли с 1500 лв.

В сряда в полицейското управление в железничарския град бил получен сигнал от 44-годишен горнооряховец, че мазето му е разбито и са отмъкнати моторен трион и 20 кг медна скрап. При разследването блюстителите на реда бързо стигнали до извършителите. Задържани били 21-годишният Х. Г.-Русия и 23-годишния М. Л. , известни на полицията и многократно осъждани за идентични престъпления.

Двамата били арестувани за 24 часа, а на следващия ден били привлечени като обвиняеми. Установени и иззети са моторния трион и инструменти, с които проникнали в избеното помещение с взлом. С постановление на прокуратурата Русия и М. Л. са задържани за 72 часа.

От допълнително проведени действия по разследването е изяснено, че двамата в съучастие с 19-годишните си съграждани П. И.-Пацо и В. Н., Г. Б. (23 г.) и М. Н.-Кюнеца на 19 г. от Лясковец на 21 декември миналата година са автори на телефонна измама. Тя е извършена по схемата "операция на близък, поразен от токов удар", при която 79-годишен мъж от село Калейца, е бил ощетен.

По случая в полицейското управление в Троян е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната дейност на групата за престъпления извършени против собствеността и телефонни измами на територията на областите Велико Търново, Русе, Ловеч и Варна продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право