Губернаторът на Пловдив и д-р Невен Енчев хранят бедни и гладни съграждани

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров се включи в петък в благотворителната кауза на фондация "Качество на живот" и заедно с нейния председател и здравен мениджър д-р Невен Енчев раздадоха порция пиле със зелен фасул, хляб и топъл чай на бедни и гладни свои съграждани.

Акцията, която стартира през октомври 2014 г., се провежда всеки петък от 11.30 часа пред МБАЛ "Медлайн", а инициаторите й уверяват, че ще продължи, докато има изпаднали в нужда хора. "Приветствам всички подобни инициативи, защото хората имат нужда, не само от внимание, но и от конкретна помощ. Има много хора с възможности и добри сърца, които трябва да бъдат отворени към подобни акции. Аз самият като кмет на район "Западен" хранех целогодишно 30 семейства, а скоро се включих и в акцията по раздаване на помощи от БЧК", коментира губернаторът на Пловдив Здравко Димитров.

Преди да раздаде топъл обяд на десетките нуждаещи се пловдивчани, той разгледа новото отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в болница "Медлайн", където са настанени пациенти в тежко и критично състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони