Две в едно: Смартфон с вградена електронна цигара

Може да звучи невероятно, но телефон, от който може да се пуши вече е факт. На пазара се появи смартфон с вграден модул, който работи едновременно като телефон, електронна цигара и изпарител.

Иновативният телефон беше представен на изложение за потребителска електроника в Лас Вегас. Устройството, наречено Jupiter, струва 299 щатски долара.

Устройството може да се използва със стандартни никотинови течности или с изсушени продукти с медицинско или друго приложение. Цигарата разполага със стандартен накрайник, който се прикрепя към горната част на смартфона и прави цялата странна конструкция компактна. Jupiter е в комплект и с удължител – маркуч, подобен на този в наргилетата.

Смартфонът е съвсем истински, а сред създателите му е Хърбърт Гилбърт, който създава и патентова първата в света електронна цигара през 1963.

По отношение на техническите характеристики, устройството не блести, като е със старата вече опрерационна система Android KitKat 4.4 и батерия, която ще трябва да се споделя и с електронната цигара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии