Изпращат Станка Златева на турнира „Дан Колов”

Петкратната световна и 6 пъти европейска шампионка Станка Златева ще бъде официално изпратена с церемония по време на откриването на турнира в свободния и класически стил „Дан Колов - Никола Петров” в зала „Универсиада” (29-31 януари).
Преди дни двукратнатасребърна медалистка от олимпийски игри обяви край на състезателната си кариера заради невъзстановена травма, която получи още през лятото. Златева афишира и намеренията си да продължи в треньорския щаб на националния ни отбор за кадетки. Пост, който й бе предложен от Българската федерация по борба. И изрази надежда да е също толкова успешна в новото си амплоа, но вече чрез нейните състезателки.
Същевременно у нас вече пристигнаха първите чуждестранни борци за подготовка преди турнира - от Италия, Молдова, Алжир, Канада, Китай, Венецуела, Словакия. Класиците са на лагер в Самоков, а свободният стил мъже и жени - в Тетевен. До момента са заявени състезатели от 23 държави. У нас идват и традиционно силните отбори на Турция и Иран. За първи път ще има и представител на Чили в свободната борба. Арменците са с първия си състав в класическия стил, включващ олимпийските медалисти Роман Амонян и Артур Алексанян. Монголците пък ще бъдат представени с трима медалисти от световното Лас Вегас 2015.
От Българската федерация по борба вече са поръчали новите настилки за тепихите, които са в синьо-оранжево и направиха дебют на европейските игри през лятото в Баку.

Коментари

Задължително поле