Транспортните фирми си прехвърлят вината за автобусната катастрофа. Пътят София-Варна още е затворен и в двете посоки

От транспортните фирми ,,Биомет" и ,,Юнион Ивкони", чиито автобуси се сблъскаха край търговищкото село Камбурово, съобщиха пред БНТ, че автобусите им са били в изрядно техническо състояние, като този на "Биомет" е бил съвсем нов.  

От "Юнион Ивкони" потвърдиха данните на МВР, че причина за инцидента е бил изпреварващ микробус. От "Биомет" обаче заявиха, че катастрофата е по вина на автобуса на "Юнион Ивкони".

"Юнион Ивкони" се е опитал да изпревари. Не е успял и се е сблъскал в нашия автобус. Нашият шофьор е тежко пострадал и е откаран в болница. Всички са пострадали от камшичен удар", заяви пред телевизията Виктория Иванова, представител на ,,Биомет":

„Бях на предна седалка близо до шофьора. Изведнъж другият автобус буквално скочи върху нашия. Нашият автобус си караше в дясното платно. От удара стъклата просто се взривиха. Хората започнаха да пищят, шофьорът беше най-пострадал. Рейсът се отклони от пътя, за щастие, попадна в плитка канавка и успяхме да спрем на около 50-60 метра от мястото на удара”, разказа пред БТВ един от пътниците в автобуса на "Биомет".

Инцидентът се размина по чудо без жертви, но с осем по-сериозно ранени.

Отсечката от пътя София-Варна повече от три часа е затворена и в двете посоки и движението е пренасочено по обходен маршрут през Попово, съобщи още БНТ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини