Слагат видеокамери по детските градини в Кюстендил

35 камери за видеонаблюдение в детските градини поръчала общината в Кюстендил, съобщи вчера зам.-кметът по духовните дейности Светослав Василев. Те ще бъдат разположени в 6-те обединени детски заведения - в занималните, в игралните зали, спалните помещения, но без стаите за преобличане. Идеята е на градоначалника Петър Паунов от м.г.

След направени в тази връзка родителски срещи майките и бащите са дали съгласие малчуганите да по под постоянен Биг Брадър. Това се прави заради спокойствието и на децата, и на техните родители. Достъп до кадрите от видеоустройствата ще имат само хора със специални знания и с лиценз от Агенцията за закрила на детето. При желание от тяхна страна кадрите ще могат да се гледат и от родители, ако искат да проверят качеството на обучение и грижата за детето им, дали над рожбите им няма посегателства, тормоз, издевателства, критични ситуации - не дай Боже, и пр.

Видеонаблюдение вече е монтирано на входа в 7-те общински училища в Кюстендил, казаха от администрацията вчера.Така се контролира пропускателният режим, следи се за всяко влизане като дата и час на всяко външно лице в школото. В бюджета си за 2016 год. общината е заложила специално 10 хил. лева за видеоустройства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони