Кмет и общински шеф нахокаха дупнишките чиновници

Общинска администрация в Дупница отсъства от задълженията си. Администрацията нехае, а такова поведение не може да се толерира. Така оцени роботата на чиновниците шефът на минипарламента и превозвачески бос Ивайло Константинов /ГЕРБ/. Служителите бавели докладните, които влизат в дневния ред на съвета, това в някои случаи може да се окаже фатално и да провали важни проекти по различните програми, смята Константинов и призова градоначалника инж. Методи Чимев да вземе "спешни мерки". Според него обаче не може да се очаква старание, дисциплина и добра работа от хора, които взимат около 600 лева заплата.

Всички мнения, предложения и упреци в посока подобряване обслужването на гражданите на общината са уместни и ги приветствам, упрекна подчинените си и кметът Чимев. Той обяви, че се подготвят конкурси за началници на някои отдели.

Още в началото на втория си мандат Чимев започна оптимизация на администрацията - известие за прекратяване на договорите бяха връчени на 6 общински чиновници. Те излизат в пенсия, като не на всяко място ще бъдат назначавани нови. Основното щатно разпределение на общината засега остава от 100 служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони