Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Троен сблъсък в Шумен

15 млн. лева за енергийна ефективност и екоколи

15 млн. лева от продажба на вредни емисии ще бъдат инвестирани в повишаване на енергийната ефективност на обществени сгради. С 1 млн. лева от тези средства ще бъде частично финансирано закупуването на електрически и хибридни автомобили и екобусове от държавната и общинската администрация.

Тези екоинвестиции се предвиждат в проект на решение на Министерския съвет за изразходване на приходите от продажба на квоти за емисии на парникови газове през 2016 г., публикуван за обществено обсъждане.

До момента в бюджета на екоминистерството от продажба на вредни емисии към края на 2012 г. са постъпили малко над 30 млн. лева. С тези средства Националният доверителен екофонд финансираше до 85 на сто от „зелените“ проекти на публичните организации, част от Инвестиционната програма за климата.

През миналата година по схемата беше финансирано обновяването на 40 обекта, сред които училища, детски градини и болници. Частично беше подменено и уличното осветление. Общата стойност на миналогодишните ремонти беше 13 млн. лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.