Радослав Янков втори за Световната купа в Словения

Най-добрият роден сноубордист Радослав Янков беше много близо до трета победа за Световната купа през сезона. Българинът завърши втори в паралелния гигантски слалом в словенския зимен курорт Рогла.

На финала Янков излезе срещу световния шампион от миналата зима Андрей Соболев. В по-голямата част от спускането Радослав беше начело, но залитане в заключителните метри се оказа достатъчно руснакът да излезе напред и да финишира като победител. В крайна сметка Янков изостана на половин секунда зад Соболев.

В малкия финал в дисциплината един срещу друг се изправиха двама руснаци. Спечели Вик Уайлд, натурализиран американец в Русия, а четвърти остана Станислав Детков.

Преди финала Радослав Янков бе пети в квалификацията преди обяд. На осминафинала българинът бе по-бърз и отстрани двукратния световен шампион Андреас Промегер (Австрия). На следващото стъпало (четвъртфинал) родният национал бе по-бърз от италианеца Едвин Корати, който дори не успя да завърши спускането, дори излетя от трасето. В полуфинала българинът надделя с 26 стотни от секундата и срещу Детков.

По-рано през сезона сноубордистът от Чепеларе спечели две победи за Световната купа - в Кареца (Италия) и Бад Гащайн (Австрия).

С второто място в Рогла Янков увеличи преднината си в генералното класиране за Световната купа по сноуборд - 3090 т., втори е Соболев с 1996, а трети - италианецът Мирко Феличети с 1700 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт