Над 400 деца на Зимен празник на Витоша


Над 400 деца и техните родители се събраха на Меча поляна край хижа „Алеко“ на Витоша, за да отбележат с много спорт, игри и забава Световния ден на снега. Зимният фест бе първата проява за годината от инициативата „София 2018 - Европейска столица на спорта“. Всички малчугани ползваха кабинковия лифт от Симеоново за символична цена от 1 лв.
Спортният празник бе открит от зам.-министъра на спорта Асен Марков. Той отбеляза, че София е единствената столица в света, която може да отбележи в такава близост Деня на снега. Анатоли Илиев, секретар на оргкомитета на „София 2018“ припомни голямото значение на инициативата „Европейска столица на спорта“ за столицата.
Програмата започна със състезания по паралелен слалом за най-малките скиори. Надпреварата по ски алпинизъм бе спечелена от известния планински бегач Кирил Николов-Дизела, а при жените първото място бе за Антония Григорова. Много емоции имаше и в ски бягането, в което при подрастващите спечели Красимир Атанасов и Елеонора Жишкина при по-малките.
За участниците имаше много предметни награди, а томболи и игри с публиката поддържаха градуса на настроението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт