Борисов: Не сме свалили доверието си от Плевнелиев, може да е кандидат за президент от ГЕРБ

Политическа партия ГЕРБ не е свалила доверието си от настоящия президент Росен Плевнелиев и той може отново да е кандидат за поста от ГЕРБ. Това заяви в събота вечерта във Велико Търново премиерът Бойко Борисов.

Той подчерта, че се обсъждат имената и на няколко жени. Премиерът обаче призова темата за предстоящите избори за държавен глава да не се дискутира до май-юни, когато ще има яснота кой ще е кандидатът на най-голямата политическа сила.

Пред участниците в Третата политическа академия на женската организация на партията, която се проведе в старата столица, като лидер на ГЕРБ Борисов изтъкна, че дами от партията заемат високопоставени постове в страната и в международни структури. Като пример премиерът посочи зам.председатерят на ЕК Кристалина Георгиева и вицепрезидентът Маргарита Попова, както и че за първи път имаме жена председател на парламента.

„Имаме жени министри, евродепутати, кметове, над 1000 общински съветнички. ГЕРБ обучи и създаде свои кадри, които заемат отговорни длъжности. До преди няколко години бях сам. Сега партията има подготвени 40-50 лидери, изявени имена”, коментира Борисов.

Пред форума той подчерта, че в ГЕРБ има стабилност. „ГЕРБ е не само най-голямата партия, но и балансьор, докато другите партии се карат, цепят и мразят по между си, отколкото опонентите си”, каза пред препълнената зала Борисов.

Премиерът не пропусна да отбележи, че за една година от управлението на ГЕРБ в държавата има 3 % ръст на икономиката, 2,8 млрд.лв приходи в хазната от НАП и митниците, а само от 1 до 20 януари постъпленията са над 200 млн.лв, безработицата е под 10 %”, изтъкна Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика