Обраха банка през дупка в стената, апашите задигнали около 170 000 лева (обзор)

Версия: Крадците се преоблекли като работници

Нагли крадци пробиха дупка в стената и обраха клон на банка в Бургас. По предварителни данни са задигнати около 170 000 лева.

Офисът се намира в комплекс “Изтрев”, до сградата на бивш хранителен магазин, който в момента е в ремонт. “В банковия офис е проникнато от вътрешността на ремонтиращия се хипермаркет.

Крадците са направили отвор в преградната гипсокартонена стена”, съобщиха от полицията. След сигнала за обира полицията е вдигната на крак в издирване на крадците. Според запознати най-вероятно става дума за няколко души, тъй като организацията прилича на професионална. Според източници от разследването сигнално-охранителната техника на банката е била обезвредена, преди касата с парите да бъде разбита. Вероятно извършителите са планирали удара си поне от седмица. Със сигурност са ходили неколкократно на “оглед” и са видели стената от гипсокартон, която свързва едно от помещенията с клона. През нея лесно са проникнали вътре в банката. Възможно е да са били маскирани като работници, за да не будят подозрение.

Шеф на сигурността на банката е бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров. “Все още е рано да коментирам как е станало”, каза той пред “Труд”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право