Пожар изпепели училище в Якимово

Голям пожар пламна посред нощ и унищожи старо училище в общинския център Якимово в област Монтана.

Изоставената сграда е била подготвяна за възстановяване по европейски проект. Пламъците се извили над училището в село Якимово към 4 часа през нощта в събота. Местни жители, събудени от заревото, съобщили за пожара и на място пристигнали 4 екипа огнеборци от Лом, Монтана и съседни общини. В гасенето се е включил и местния доброволчески отряд.

Шест часа пожарникарите се борили с огнената стихия и успели да я потушат чак към 10 часа през деня. Изгорели обаче покривът, подовете, врати и прозорци на масивната двуетажна сграда. Хора не са пострадали.

„Училището не работеше над 10 години. Имаме подготвен проект за превръщането му в културен и социален център, който щяхме да внесем за финансиране от европейските фондове с около 1,5 млн. лева. Но сега вече е безсмислено”, каза кметът на общината Георги Георгиев.

Полицията разследва причините за пожара. В училището не е имало ток, но в стаите му са се събирали да пият и пушат деца и младежи, разказаха местни жители. Не е изключено огънят да е заради човешка небрежност, смятат криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони