Изнасилена и ограбена постъпи в психиатрия

В хасковската психиатрия е постъпила жената, която бе пребита, изнасилена и ограбена от 44-годишния рецидивист Димо Деянов. 64-годишната Тонка Македова бе нападната в собствената си къща в кв. "Боларово".

Пострадалата е с умствена изостаналост. В същия диспансер е приет и синът й. От социалната служба са задействали и процедура за настаняването на Македова в Център от семеен тип в Първомай.

Както "Труд писа, миналата седмица Хасковският окръжен съд остави по случая в ареста рецидивиста Димо Деянов. Според разследващите през нощта на 14-ти срещу 15-ти т.м. Димо влязъл в къщата на 64-годишната Тодорка. Той започнал да бие жената с юмруци по главата и я изнасилил. Пострадалата викала за помощ. Рецидивистът й поискал пари, но понеже тя не му ги предала, продължил да я удря в лицето. След това взел чантата й, в която имала 150 лева от пенсията си и ги взел.

Самият Деянов отрича да е извършител. "Не се признавам за виновен. Съдите ме за престъпления, които съм извършил преди", заяви обвиняемият. Т

ой може да обжалва решението на хасковските окръжни магистрати във вторник пред Апелативния съд в Пловдив.

Димо е осъждан 22 пъти, като 3 от влезлите му в сила наказания са за 6 месеца през 2015-а. Деянов излязъл от затвора на 30 декември м.г., след като изтърпял 4 месеца ефективно заради
възпрепятстване на правосъдието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право