В Турция задържаха 23-ма предполагаеми членове на "Ислямска държава"

Турски войници задържаха 23 души по подозрение, че са бойци на организацията Ислямска държава (ИД), заедно с 21 деца при опит да преминат нелегално границата й със Сирия, предаде АФП, като се позовава на военно комюнике.


Заподозрените, чиято националност не се разкрива, са били задържани в събота при опит да влязат в Турция от Сирия, преминавайки през окръг Елбейлъ в провинция Килис.
Турция, която понесе през последните месеци поредица от кървави атаки, отговорността за които бе хвърлена на ИД, полага все по-големи усилия да затегне сигурността по границата си. Турската армия всекидневно извършва арести на бойци на ИД.

В петък армията задържа друга група от шестима предполагаеми членове на ИД, както и осем деца, опитващи се да преминат нелегално от Сирия в Турция в същия район.
Снощи стана ясно, че Гърция е поискала подкрепления от кораби на Европейската агенция за контрол на външните граници на ЕС, за да връща в Турция от своите острови пристигащите, за които е преценено, че не могат да получат убежище в Европа, каза днес гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас.


Коментари

Задължително поле