Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

118 сливенци чакат на опашка за общинско жилище

Жилищният фонд на община Сливен е стар, амортизиран и недостатъчен за всички нуждаещи се, а сградите не са санирани от много години насам поради липса на финансиране – това е една от констатациите в новата Стратегия за управление на общинската собственост в областния град, която е изработил екипът на кмета Стефан Радев /ГЕРБ/. 176 са общинските жилища, предимно апартаменти, предназначени за настаняване под наем, 27 са резервните, 53 – ведомствените, 373 са предназначени за продажба. От 2012г. насам са настанявани от 4 до 27 души годишно. В същото време 118 са нуждаещите се сливенци, които са картотекирани и чакат на опашка от много време насам, за да им дойде реда за настаняване.

Част от досегашните наематели са натрупали борчове от неплатени наеми за над 87 хил.лева. В предходния мандат са били водени 11 дела срещу некоректни платци със задължения общо за 27 хил.лева. Отделно са сключени 45 споразумения за разсрочено погасяване на натрупаните дългове, но само 17 от тях са изпълнени. По тази причина администрацията настоява за „изработването и прилагането на ясни и строги критерии за настаняване и освобождаване, както и максимален срок за обитаване на общинските жилища“. Ще бъде въведена и постоянна актуализация на имотното и семейното положение на наемателите.

Наемът за общинско жилище е по 50 или 60 ст. на квадрат в зависимост от градската зона, където се намира то. А за строените след 2001г. цената е 1,20 или 1,50 лева на квадрат. Крайната сума за месечния наем се изчислява с коефициенти според вида на конструкцията на блока, височината на етажа и други характеристики. Наемателите трябва да отговарят на близо десетина критерия, сред които са да нямат собствено жилище или имот във вилната зона и да не са прехвърляли имот на други лица през последните 10 години. Новата стратегия, която местният парламент тепърва ще разгледа, предвижда да се изчисли какви разходи са нужни за поддръжка на занемарения жилищен фонд, както и при необходимост да се извършат продажби чрез явен търг.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.