30 евро бонус за всеки турист предлагат наши хотелиери

Всеки един турист, който посети тази година нашата страна, да ползва бонус в рамките на 30 евро – това, което го правят нашите конкуренти от Турция, Гърция, Хърватска. Това обсъждат хотелиери у нас, съобщи председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин пред БНР.
Всеки хотелиер, който може, да даде бонус – може да бъде масаж, спа услуга, атракция, анимация, поясни той.

По думите му хотелиерите и ресторантьорите са оптимистично настроени за новата година да се намерят повече средства за външна и вътрешна реклама. Да се увеличат нискотарифните полети и страната да има позитивно послание към света – върху това трябва да се работи през годината.

„По предварителни резултати от колегите, които са по борсите и контакти, които имаме с наши партньори от другите страни, чертаят добър сезон. Особено добре очаква да се представи зимният туризъм. И трите курорта са в прекрасни възможности за реализиране на добър резултат. Също така добри са новините и за летните записвания”, допълни Рагин.

Според него браншът има голям проблем с кадрите, не може да ги задържи. Има глад за добри професионалисти заради ниския стандарт. Обучавайки нашия персонал, след това те са примамени от западноевропейски партньори, каза той.

С преместването на концесионирането от министерството на регионалното развитие към министерството на туризма ще има категоризиране на плажовете, заяви още Рагин:

Всеки плаж, всяка местност трябва да бъде анкетирана индивидуално, за да не се получи обратната страна. Трябва да се балансира много внимателно. Тези плажове, които не са атрактивни, там вече с общината може да се търсят и безплатни чадъри. В момента тече диалог и се търсят най-добрите решения, които да са в полза хем на гостите, хем да се запази имиджа на тези курорти.

При категоризирането ще има таван на цените на чадърите и шезлонгите на плажа, допълни Благой Рагин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес