Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Хотелите най-често ни лъжат за звездите

От началото на декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) е извършила 1200 проверки в туристическите обекти на зимните ни курорти. 100 са регистрираните нелоялни практики и нарушения в качеството на туристическия продукт. Това каза в интервю в предаването „Хоризонт до обед“ председателят й Димитър Маргаритов.

Това е един сравнително малък процент на фона на общия брой проверки, така че за момента поне може да кажем, че нещата са под контрол.
По-големият брой нарушения, които ние сме констатирали, са свързани с известни разминавания в това, което като категоризация трябва да предложи съответният обект, и това, което реално се случва. Тоест, на потребителите се предлагат услуги с по-ниско качество или пък се спестява важна информация относно цени. Най-често това се случва в менютата на ресторанти и други заведения, в които се предлагат хранителни продукти и напитки, обясни той

Хотелиерите обаче продължават да твърдят, че масово се предлагат частни жилища и апартаменти като туристическа леглова база, без да бъде обявена като такава:

Правим проверки по такива сигнали и сме налагали санкции. Трябва обаче да отбележим, че тук срещаме някакви трудности, тъй като има определени хитринки, допълни Маргаритов.

По думите му по този проблем ще има по-съществен пробив благодарение на новата наредба за категоризация на туристическите обекти, която е приета и предстои да влезе в сила от началото на месец март. Там са предвидени по-облекчени изисквания за категоризирането на точно такъв тип обекти като стаи под наем, коментира шефът на КЗП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.