Румънци харесват Русе за уикенд туризъм

Румънски граждани предпочитат Русе за уикенд туризъм. Това показва статистиката за дошлите 80 148 чуждестранни туристи м.г. в крайдунавския град. Северните съседи от Гюргево и Букурещ пристигат в "малката Виена" предимно за шопинг, развлечения и застраховки за автомобилите си, които шофират с български регистрационни номера.

Круизният туризъм пък довежда в Русе гости от Германия, Франция, Великобритания и САЩ. Те също искат да видят музеите, природен парк "Русенски Лом", скалния манастир "Св. Димитър Басарбовски" и Ивановските скални църкви. Испанците пък обожават да се разхождат по русенския кей и да се къпят в градските басейни. Докато те търсят евтини нощувки, руснаците държат на СПА-хотели, луксозни ресторанти, опера и театър.

За стаи под наем питат туристи от Полша и Турция, от Китай и Япония също не подминават нискотарифните нощувки и българската кухня. Забележителностите на Русе вълнуват и пътешественици от Австралия, Канада и Израел. Ултрамодерният Екомузей с аквариум и Пантеонът на Възрожденците се радват на най-голям интерес.

Целта на общинската стратегия е да превърне Русе в туристически център и дестинация в България, европейски страни и други чуждестранни пазари. Съществуващите атракции ще се развиват и предлагат като комплексен продукт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони