Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Румънци харесват Русе за уикенд туризъм

Румънски граждани предпочитат Русе за уикенд туризъм. Това показва статистиката за дошлите 80 148 чуждестранни туристи м.г. в крайдунавския град. Северните съседи от Гюргево и Букурещ пристигат в „малката Виена“ предимно за шопинг, развлечения и застраховки за автомобилите си, които шофират с български регистрационни номера.

Круизният туризъм пък довежда в Русе гости от Германия, Франция, Великобритания и САЩ. Те също искат да видят музеите, природен парк „Русенски Лом“, скалния манастир „Св. Димитър Басарбовски“ и Ивановските скални църкви. Испанците пък обожават да се разхождат по русенския кей и да се къпят в градските басейни. Докато те търсят евтини нощувки, руснаците държат на СПА-хотели, луксозни ресторанти, опера и театър.

За стаи под наем питат туристи от Полша и Турция, от Китай и Япония също не подминават нискотарифните нощувки и българската кухня. Забележителностите на Русе вълнуват и пътешественици от Австралия, Канада и Израел. Ултрамодерният Екомузей с аквариум и Пантеонът на Възрожденците се радват на най-голям интерес.

Целта на общинската стратегия е да превърне Русе в туристически център и дестинация в България, европейски страни и други чуждестранни пазари. Съществуващите атракции ще се развиват и предлагат като комплексен продукт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.