Повдигнаха обвинение на свищовлия, вилнял в болница

37-годишен мъж от Свищов е обвинен в хулиганство, извършено в условията на опасен рецидив. От проведеното разследване е установено, че в периода от 19 април 2014 г. до 6 юни 2015 г. в отделение на болницата в крайдунавския град Н. Я. извършил непристойни действия.

Свищовлията бил пациент в центъра по хемодиализа. По време на вливанията обаче човекът обаче започвал да буйства. По време на процедурите той пушил цигари, плюл по стените, посягал към дезинфекционните течности без стерилни ръкавици, крещял, ругал, псувал, обиждал лекари и медицински сестри, отправял закани, блъскал и ритал шкафове и апарати.

"Така Н. Я. поставил в опасност живота и здравето на други пациенти. Деянията се отличават с изключителен цинизъм и дързост. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем", обясниха от полицията.

Разследването срещу него на няколко пъти било спирано и отново възобновявано заради свидетел, който дълго време бил в чужбина.

Междувременно 25-годишен мъж от Горна Оряховица пък е задържан за унищожаване и повреждане на имущество на хотел в железничарския град. В неделя сутринта в полицията е получен сигнал от служител на хотела, който обяснил, че техен гост в неадекватно състояние троши обзавеждането в сградата.

На мястото незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил, че извършителят е К. Т., неизвестен до момента на органите на реда. Оказало се, че мъжът е начупил фасадно панорамно стъкло, плафон, слушалка за душ и ключ за електрическо осветление.

К. Т. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право