Как се прави селфи с камила

Съветите на модерния д-р Дулитъл - пътешественика и заклинател на животните Алън Диксън, който се превърна в звезда в Instagram

Ако сте пробвали да си направите селфи с вашия домашен любимец, със сигурност знаете, че получаването на перфектна снимка си е цяло постижение. Първо е трудно да задържите животното в рамката на обектива, да не говорим, че е почти невъзможно да го накарате да заеме и интересна поза. Представете си сега как подобно нещо може да се случи с някой див четириног. Не казвайте „да бе, да”, защото има човек, който го може. Казва се Алън Диксън.

Може би вече сте чували за 29-годишния ирландец, когото масово в социалните мрежи наричат „д-р Дулитъл” заради умението му разговаря с животните, досущ като героя от едноименната книга на Хю Лофтинг. Младият мъж, който напоследък живее в Австралия, наистина е ненадминат в общуването с всякакви космати и пернати, четириноги и двуноги обитатели на дивата природа. Именно това го направи изключително популярен в Instagram - страницата му в социалната мрежа има повече от 86 000 последователи.

Алън непрекъснато пътешества и моли животинките, които се изпречват на пътя му, да позират заедно за едно прекрасно селфи. И твърди, че досега никой не му е отказвал. Споделя, че „преговорите” му отнемат от пет минути до три часа, в зависимост от вида и характера на животинката. Съветва всички, които искат да останат „на четири очи” с редки зверчета, да бъдат много внимателни, за да не го ядосат. „Само не се опитвайте да си правите селфи с крокодил”, предупреждава за всеки случай Диксън. Нищо че самият той си е позволил подобна волност.

Алън предлага простичък наръчник за правене на селфи с диви животни. Ето как изглежда той:

1. Накарайте животинката да се чувства комфортно. Трябва да спечелите доверието й в нейната собствена среда.

2. Помогнете на животното да свикне с присъствието ви - просто си легнете и чакайте то само да дойде при вас.

3. Изключете всякакъв звук от телефона или фотоапарата - шумът може да изплаши новия ви познайник.

4. Почерпете го с нещо. Накъдето и да поемете, винаги носете по някой морков или ябълка.

5. Бъдете готови да целунете и да ви целунат. Веднъж работех в една ферма за камили. Един ден от живота си бях камилар. Беше велико, но трябваше да върша цялата мръсна работа и да изрина доста камилска тор. Да, разбира се, страхотна е забавата с тези животни, но от снимката никога няма да усетите онази миризма.

6. Не пренебрегвайте езика на тялото. Важно е животното да разбере, че нищо не го застрашава, когато е близо до вас.

Е, как е? Едва ли има по-лесен наръчник за правене на селфи с животни, които изглеждат така, както си искат, във вашата компания. Опитът на Алън Диксън е с животинки, които по никакъв начин не се вместват в графата „домашни любимци”, но вие можете да пробвате съветите му и когато се опитвате да издевателствате над любимото си куче да позирате заедно пред обектива. Успех!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл