Двама измръзнали бездомници спасиха в МБАЛ - Русе

Двама измръзнали бездомници са настанени в отделението по пластична хирургия в МБАЛ - Русе, съобщиха от здравното заведение. В тежките зимни условия спешното отделение се задъхва от наплива на пострадали пациенти.

За 3 дни за прегледи 60 души, от които четирима са оставени на лечение със счупени ръце и крака. Останалите са пуснати да се възстановяват вкъщи. Най-чести са контузиите на горен крайник и фрактурите на бедрената шийка. Други четирима са в "Неврохирургия" със счупени глави.

Заради ниските температури всички стаи с наличните 60 места във временния приют "Добирят самарянин" са заети. Приети са 20 души повече, а има още чакащи с направление от РД "Социално подпомагане". В кризисната трапезария на БЧК предлагат само топъл обяд, сандвич за вечеря и баня на около 40 несретници.

Близо 100 души без покрив са картотекирани с лични данни и пръстови отпечатъци в специален регистър на РД "Социално подпомагане". Доброволци на БЧК постоянно издирват бедстващи хора. Едни отказват да влязат в списъка, а други нямат лични карти. Според проверките повечето имат постоянен адрес, но жилищата им тънат в мизерия и мръсотия.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини