И носителят на трофея в нова категория за „Никола Петров”

И Даниел Александров, носител на златния пояс „Никола Петров”, сваля килограмите за най-стария наш турнир в класическата борба. В края на седмицата в зала „Универсиада” той ще излезе в олимпийската категория до 75 кг. Миналата година Александров бе обявен за най-добър български състезател при 80-килограмовите, а след това спечели и бронз на първите Европейски игри в Баку.


В нова категория ще дебютира и световният вицешампион за 2013-а Владимир Дубов - олимпийската 57 кг, но в свободната борба на „Дан Колов”. И двата турнира са от петък до неделя, а у нас пристигат състезатели от 23 страни. Сред тях са отборите на Турция, Иран, Египет, Молдова, Канада, Китай.
У нас вече на лагер е и тимът на Алжир, воден от българския треньор Андон Шейтанов.


„Бяхме седмица на подготовка в Иран, но предпочетох да дойдем в България заради по-добрите условия на подготовка като база, а и по-големият избор на спаринг партньори”, заяви Шейтанов.


Гостите се готвят за африканските игри, както и за олимпийската квалификация и ще останат у нас до 23 февруари. В София в комплекс „Диана” е разположен Европейският център по борба, който се финансира и от Международната федерация, а през последните години стана предпочитано място за подготовка на борци от цял свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт