„Левски“ стигна до Лозана

„Левски“ направо стигна до Спортния арбитражен съд в Лозана в битката за изгубени точки. На заседание на Управителния и Надзорния съвет се взе решение да се търси мнение на върховната институция.

„Левски“ няма право да пледира пряко в Лозана в случая. Затова клубът предложи споразумение на БФС, за да бъде отнесен казусът нагоре. „Сините“ са готови да поемат разходите по делото за независима международна екпертиза.

„Левски“ загуби 7 точки с изваждането на „Литекс“ от „А“ група и вместо да е с равен актив с „Лудогорец“ на върха, изостана с 5 т. „Сините“ пледират, че не трябва да се анулират резултатите на „оранжевите“ досега, защото присъдата е издадена след края на първия полусезон. Според БФС обаче се гледа датата на провинението (изваждането на отбора на на „Литекс“ от терена). И затова не бива да се прилага правилото да се пишат служебни резултати нататък на ловешкия тим, без да се променя класирането.

„Ако БФС не се съгласи да подпише споразумение, не можем да отидем в Лозана - коментира шефът на управата Иво Тонев. - От сегашната ситуация търпим и финансови загуби.“

„Нямам никакво намерение да отговарям на Стойчо Стоилов, не е сериозно това, което казва той – заяви Тонев. - Може би политическо е тяхното решение да напуснат мача на „Герена“...“

Стоилов заяви по-рано, че изваждането на „оранжевите“ от елита е под политически натиск на собственика на „Левски“.

Тонев се обяви „за“ ЦСКА, „Локомотив“ (Сф) и „Литекс“ в „А“ група.

„Сините“ приемат, че отказ на БФС ще означава гузна съвест и съмнение в собствената правота. „Герена“ декларира, че има дупка в бюджета.

Коментари

Задължително поле