Откраднаха 330 метра меден проводник от трафопост на EVN на пъпа на Пловдив

Кражба на 330 метра меден проводник за 7000 лв. от трафопост на бул. "Шести септември" в центъра на Пловдив бе установена във вторник сутринта от служители на EVN. В съоръжението е проникнато, въпреки че е било заключено и въпреки поставените уведомителни табели за опасност за живота.

Кражбата на медни проводници е от два трансформатора до табла с ниско напрежение и е извършена по начин, по който да не доведе до непосредствено нарушаване на захранването. Имало е обаче опасност от аварийно прекъсване на тока при покачване на потреблението от абонатите в район "Централен", вързани към въпросния трафопост, обясниха от електродружеството.

От EVN съобщиха, че през 2015 г. на територията на 92-те общини в Югоизточна България, която те обслужват, са извършени 343 кражби на 22 000 метра електропроводи и на 2682 литра трансформаторно масло. Общите разходи за възстановяване на инфраструктурата на дружеството надхвърлят 257 000 лв. Тези посегателства върху електроразпределителната мрежа водят не само до аварии и финансови щети, но понякога и до фатален изход за извършителите, предупреждават от EVN.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини